Dit maakt een makelaar inhuren de moeite waard

Er is een stigma dat makelaarskantoren duur zijn. Echter, teveel voor je nieuwe huis betalen of te weinig voor je huis krijgen kost nog veel meer geld. Een makelaar zorgt ervoor dat je huis voor een redelijke prijs koopt en genoeg krijgt voor je huidige woning.

Wanneer je kiest voor een makelaar, kies je voor kwaliteit en deskundigheid. Een makelaar uit jouw regio kent als geen ander de lokale huizenmarkt en is bekend met de regelgeving.

Wanneer je kiest voor een makelaar, kies je met je gevoel. Je moet immers de klik hebben en zeker weten dat hij/zij je belangen behartigt. Doordat makelaars niet emotioneel betrokken zijn bij de woning, blijven zij zakelijk en zorgen daardoor voor een goede onderhandeling.

Een makelaar in het digitale tijdperk

De makelaar heeft exclusieve informatie met betrekking tot de vastgoedmarkt. Met de komst van internet en het toenemende gebruik van mobiele apps is deze informatie steeds meer openbaar en makkelijk vindbaar voor iedereen.

Online zijn er veel instructie filmpjes te vinden en allerlei checklists over diverse onderwerpen. Hierdoor kun je nu veel werkzaamheden, die de makelaar doet, ook zelf doen en zo is iedereen ineens expert op elk gebied. Er zijn zelfs apps en online platforms die kopers en verkopers bij elkaar brengen zonder tussenkomst van een makelaar.

Zo kunnen koper en verkoper rechtstreeks met elkaar onderhandelen. Vastgoedstylisten en woningfotografen, tekstschrijvers en video editors kunnen de volledige woningpresentatie verzorgen. Een notaris kan het voorlopig koopcontract opstellen.

Bezichtigingen kun je zelf verzorgen en extra informatie over de buurt of bijvoorbeeld de WOZ waarde is online te vinden. Als je dit zo leest lijkt het erop dat je geen traditionele makelaar nodig hebt.

makelaars Enschede