Het nieuwe werken

Iedere organisatie verstaat iets anders onder Het Nieuwe Werken (HNW). Bijvoorbeeld een nieuwe visie op leidinggeven, waarbij kenniswerkers niet meer worden aangestuurd op oude industriële principes.

Of meer thuiswerken of de verhuizing naar een nieuw kantoor. Ook de invoering van andere arbeidsvoorwaarden gebaseerd op een cafetariasysteem kan als HNW worden gezien.

Organisaties als HP, IBM, Achmea, Microsoft, British Telecom en vooral Interpolis verstaan veel meer onder HNW. Deze HNW-voorlopers in Nederland verstaan onder HNW ‘het zelf – binnen grenzen – kunnen bepalen hoe, waar en wanneer de medewerker zijn werk verricht’.

Het gaat tevens om een visie, waarbij nieuwe technologische mogelijkheden benut worden om kenniswerkers effectiever aan te sturen. Het gaat om een betere inrichting van de fysieke werkplek, een andere managementstijl en een beter evenwicht in de privé/werkbalans.

Slim, flexibel en effectief werken: dat is waar Het Nieuwe Werken om bekend staat. Steeds meer bedrijven werken via deze methode, en dat is ook niet zo vreemd. Het zorgt namelijk voor een verbeterde productiviteit bij medewerkers en daarnaast zorgt het voor kostenbesparing.

Cloud werkplekken

Het enige wat medewerkers nodig hebben om aan het werk te kunnen, is toegang tot de documenten en systemen die zij op kantoor ook gebruiken. Cloud werkplekken maken deze toegang moeiteloos mogelijk. Al uw gegevens, applicaties en software zijn veilig opgeslagen in de cloud en kunnen altijd en overal geraadpleegd worden.

www.felloo.nl