Bedrijfsongeval

Letselschade is zowel de lichamelijke als geestelijke (immateriƫle) schade die een slachtoffer ondervindt. Wanneer u letselschade heeft opgelopen, dan kan u ter compensatie van de geleden schade een letselschadevergoeding claimen. Voor het claimen van een vergoeding dient u de tegenpartij aansprakelijk te stellen voor het veroorzaken van uw letselschade.

Onderhandelen over een letselschadevergoeding

Een schadevergoeding regelen komt neer op onderhandelen. Een letselschade advocaat is er niet op uit om een rechtszaak te beginnen. Als de zaak afgerond kan worden zonder dat de rechter eraan te pas komt dan is dat de beste keuze. Wanneer er wordt onderhandeld over een schadevergoeding zijn er de volgende drie mogelijkheden:

– De aansprakelijke partij betaalt het geĆ«iste bedrag. Er wordt een vaststellingsovereenkomst gemaakt en de procedure is afgerond
– De aansprakelijke partij is het niet eens met het schadebedrag. Er wordt een onderhandeling gestart over de hoogte van het uit te keren bedrag
– Beide partijen komen niet tot een overeenkomst. Er wordt een procedure bij de rechtbank gestart. De rechter doet uitspraak over de hoogte van de schadevergoeding

Meer informatie over een bedrijfsongeval